BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, December 12, 2010

harapan dan ramalan.....

sebulan cuti,sebulan jugak x hupdate blog..........
tomorrow,2nd sem bermula....dgn penuh ketidaksediaan sama ade dr segi fizikal atau mental....belom pon puas ku menatap kediamanku,uia sudah melambai lambai memanggil..huhu....

smpi2 nk smyg magrib,air kt tmpt shower dah xde...fes day da mcm ni...mmg la ase nk ponteng je sok..hahaha...xleh2,result da terbukti hancus sem lpas...spe x bengang,mlm fes da kene mandi atas lubang jamban...aku rela x mndi....hahahaha

ckp pasal harapan,tiap kali sem bru menjelma,dr cfs pj lg........*cfs=center for foundation studiy(kot ade yg p cari dalam encyclopedia mksd cfs,sng aku tulis trus)  mesti keluar atau tersembul lah ayat2 yg boleh menyejukkan ati ibu bape...
1."sem ni aku nk study btol2"
2."sem ni aku xnk ponteng da la"
3."sem ni aku nk score la"
begitulah antare ayat2 tatkala sem bru menjelma...,aku sendiri pon x terkecuali..nk2 bile result sem lpas hancur,nk sedapkan hati,mcm2 azam manis ditaburkan bg menyejukkan hati sendiri........

malas ckp byk sebab bru smpi,leteh,nk tdo,takut nnt fes day esok pon da overslept..hahahaha
so,same2 la kite mengembeling tenage utk menhadapi sem dua ni yg pasti lebeh byk dugaan,cabaran dan dugaan....babai....!!!


Saturday, November 13, 2010

exam konklusi...............

xnak tulis pnjg2....disebabkan bru bgn tdo n x basuh muke lg.......................

1.sekor paper pon xde yg aku confident.....jwb dlm keadaan acuh x acuh saje....if result teruk,akan memikirkan hal2 pertukaran kos.....

2.perasaan ade paper yg akan direpeat sem depan amat kuat menggamit minda ini....bersedialah dr skrg agar bile result keluar nnt,x pengsan bile kene repeat....

3.seyes aku menyampah kuli2 examination assistant dlm dewan....bengong ape g check kalkulator sorg2 takut ade tulis formula kt blkg tuh...alahai,ko x pernah amek exam ke???ko taw x hampir satu dewan kutuk ko???muke je lawo2....perangai mcm lembu dicucuk idong...bnde org surh ikut je...ikut ko la kan,keje ko......

4.walaubagaimanapon,aku lega sebab abes exam.,hatta aku sedar result yg akan keluar bakal meghiris hati aku dan kedua ibu bapaku...pening bile ku pikir natijah nye nnt....


5.exam da abes....ape lg yg boleh dibuat selain ENJOYYYYYYY!!!!!!!!!!!!!!!!YAHOOOOOO!!!

Tuesday, November 2, 2010

second episode of final exam....

paper ari ni bertajuk ELECTIC CIRCUIT....dan semestinye bile answer paper telah dikutip,dlm fikiran aku "repeat3!!!"

study jgn ckp la.....smpi x tdo..punyer r besungguh mcm nk kene pancung klaw fail....tp last2,bnde same gak jadik....haram xleh jwb...ni plg trok kot.....seteruk teruk exam....tp aku teatap yakin,yakin yg kertas aku tuh akn sngt memudahkan lecturer utk tanda...kompem r aku dpt tnde mate kail{?} plg byk kt uia neh...act,aku xde mood pon nk menulis ni....next paper calculus..lg la.....adoi...study xleh jwb,x study xleh jwb gak....walau sebagaimanepon,aku kene bersedia utk repeat dr skrg...sbb nnt klaw result kuar fail aku x teperanjat sngt....so,smekom....jmpe lg ye ECE 1311 sem dpn!!!!





Sunday, October 31, 2010

fes day of final exam...........


today is sunday....my first final exam at iium gombak....

ari ni saje dua paper dilangsungkan....islamic worldview n drawing......

1.islamic worlview.....
masuk2 dewan tgk soklan mcm buleh dpt A....bile2 tga2 jawab tertnye tnye lak buleh ke nk dpt B ni.....sebab aku x bpe nk ingt isi kandungn soklan tersebut..mane x nye,smlm aku study utk final,tp final piala malaysia....pas tu study pulak man u vs tottenham....resultnye,worlview aku ntah kemane...yg aku taw view jam ja..asek2 tgk jam...takut mase abes..tetibe ade annoucement,"you have past  the fisrt hour"....aku ingtkan die nk ingtkan mase tggl lg sejam...so aku relak2 la pndg kire,pndg kanan,mne x nyer,mase byk lg........dlm 20  mnt pas tuh,ade satu lg annauncement,"you have 15 mnt more"...tergegar urat kentut aku.....ade dua lg essay x buat,point da ade,tp blom lg ku coretkan.....kalau nk ikut dr mase yg aku ingtkan tggl lg sejam tuh,ade la lg 40 mnt dlm kiraan aku.....aku capai pen faber castle o.5 dakwat biru,goreng ap yg patut....tulisan aku yg x brape nk lawa jd lg la x lawa....grammar,kosa kate,dan seme komponen of komsas terabur abes......aku pon x sggp nk bace ayat sndri..segan....lastly,essay last tergantung dgn ayat last aku "khalifah should need......".begitu la penamat exam islamic worlview aku dgn essay last tergantung tanpe bertali.......

2.engineering drawing...
pgi exam semngt dgn board drawing seme..ye r,festime aku exam pki alat sesiku T,triangle,compases seme jadah ape tuh...da ase cm AED student....AED tuh architecture student bg sape yg blom mngerti ape itu mkne disebalik huruf AED......ade 4 soklan seme skali.....aku xde la bengong mane,seme sklan aku jawab,tp satu pon x complete....alah,bg 24 jam pon aku xleh nk completekan...prinsip aku sblom exam,janji lukis...ape pon rintangan dan dugaan yg menhalang,aku msti lukis......walaupon btol x btol examiner nye keje....lgpon major yg x siap lukis....klau ade yg kate aku lembab,mkne nye rmi la budak engineerg uia lembab....

as a konklusi,dua2 paper ari ni x sempat nk siap...rkod baru utk diri sendiri....bukan xleh jawab,tp x sempt...teliti dan fahami baek2...dua kenyataan yg berbeza tuh...ade 3 lg paper yg menanti...3 paper yg bakal aku x dpt completekan gak..kot2 la......x sempt bukan bemakne x bagus coz x sempat mkne nye idea sngt byk hingga kan mencurah curah di ladang gandum...susa jd org yg kreatif thinking ni..asal exam je byk idea,sebab tuh byk yg  x sempat..tp xpe,aku rela.........
so,last but not list,doakan kejayaan aku dan rakan2!!!!


Monday, October 25, 2010

nop auto cad..but,auto bad....


segale bencane dan bahane yg akan berlaku ari ni telah digambarkan bermula dr aku bukak kelopak mate pade waktu pg lg......bukak je mate,kul 8.10..klas 8.30...kire lwt la 2..bese kul 8.00 tuh da siap2....masuk bilik air,then menjalankan proses perkumuhan ape yg patut kt tandas..fuh....lega...kah3...(p/s:ni bukan blog for lucah story,so jgn pk bukan2)...pastu masuk tmpt shower,terkesima gua bile air kt shower x kuar...menyirap..name je international uni,tp air pon x ckop....tp disebabkan diri ini seorg yg mementgkan 3k(kebersihan.kekemasan,keselamatan) bak kate cg zul,iaitu seorg gpk hem yg berjaye di sbpi pekan,ana mandi la jugak kt tmpt basuh baju...................................................................................

siap je mndi,da pukul 8.30 am.........tp rilek lg..nk gopoh ape....sebab mmg slalu lwt pon..hahaha...tibe2 aku  terpandg kotak yg ader gmbr datuk tua uban putih,dan ade terteranye tulisan KFC di satu sudut bilik,aku pon melangkah ke arahnye dgn harapan muge2 isi kndungn nye ade la lg....bukak2,ade coeslaw(ejaan die aku x kompem sngt sebab aku jrg gune dlm essay dulu2),kentang putar dan roti yg berbentuk segi empat tepat......cium punye cium,coeslaw da basi,tp kentg putar elok lg,so dgn perasaan penuh damai,aku cubit2 roti tuh cicah dgn kentang putar tersebut.....owh,lupe lak,KFC tuh rumet aku yg beli smlm,die cerita mase aku tga makan...ayam die da tibai,tggl aksesori je....fes time aku bekfes duk kt uia ni b4 g klas...siap makan,jam 8.45am....ok,bile da pastikan yg aku da mencapai tahap 3k yg memuaskan,capai helmet,beg,n knci moto trus begerak ke garaj bawah blok......

kul 9.00 am....smpi ke tmpt parking kuliah of engineerg....so,bergeraklah menuju ke computer lab level 3 utk mengikuti klas drawing....stelah mengharungi ank tgge yg byk,smpilah aku ke klas dgn tidak ade rase bersalah pon even sebesar amoeba...sory,sape yg x blaja bio n lembab cendawan,mmg x tahu ape itu amoeba..cari sendiri...ni assgmnt utk korg....so,bile aku tolak je daun pintu,suasana sunyi sepi,lecturer duduk atas kerusi die kt dpn..dlm ati,aku bermonolog sorg2.."asal kelas mcm rmi je yg dtg ari ni,da 2 pulak seme org kusyuk ngadap pc,ini bukan suasana yg spt slalu"....so,selpas aku amek sit dpn skali,tnye member kt baris blkg,"korg wat ape tuh,ade ape ari ni??"..member pon jwb"ade kuiz cad"...perhhhhhhhhhhhhhhhhhhh....kuiz cad???wat the hell??knape aku xtaw???da la lbeh stgah jam lewat..bnde ni klaw ikut pnglmn aku lpas2,bg aku mase dua ari pon blom tentu siap...ni tggl dua jam lbeh je lg...btol kate org tua dulu2,malang x berbau...aku xdpt bau pon mlg yg akan menimpa....

kul 11.30.....times up....tp sebab lecturer baek,cute,handsome(buat fes time nye aku puji beliau)..die bg mase smpi kul 5pm utk submit...keje x siap lg..aku kua g lunch kejap...mkn pon x feeling sebab tergesa gesa...pas mkn,masuk lab blk,ingt nk smbg...tp ade pmpn lak duk kt pc aku td...namun,x jd maslah sebab keje td aku save dlm pendrive..haha..bijak x bijak nye ko syuk....duk pc laen,masuk pendrive,bukak file keje td....tuttt....error....the file cannot open....ape punye malang la ari ni...ari besday sultan pahang,ari malang bg aku..huhuhu..nk g pc aku td 2,ade pmpn lak..rmi lak 2..kompen aku xkn g punyer.....bkn segan,tp menjage batas2 pergaulan....msti bgge ustaz,ustazah aku kt skul dlu kalau taw aku ni mcm ni..nk xnk,dlm bhse arab nye die pggl,"la budda"means tidak mesti tidak,aku kene la starting dr awl.....huhu~naseb badan...

di pendekkan story,jam da dkt kul 2pm....keje aku da siap half....pehh..bgge bukan kepalang aku.....oleh sebab kul 2pm nnt ade klas nk gune lab 2 utk final cad exam,aku terpakse la blah...aku save keje yg half tuh dgn penuh cermat,tekun utk mengelakkan error dalam external member,then pulang menuju ke hostel...smpi jek,x balik blk dulu,trus g blk member utk smbg buat keje td...kuiz pon da mcm bukan kuiz da..siap bwk blk hostel lg....buat punye buat,smpi part yg last.....................................xtaw nk ckp mcm mne..gini r lebeh kurg,part yg last tu xleh buat sebab member aku ckp,laptop die gune software yg trial punye....aku pon meng iyekan je la..ntah btol ntah x,tp yg pasti keje aku xkn siap kalau aku x kembali semula kt computer lab td tuh..poblem nyer,diorg abes exam dlm tuh kul 5...aku lak kene submit b4 5pm....my heart bagai ditusuk seludang.....tension,hampe,happy,hungry,angry seme ade....

pk punyer pk,member aku suruh print je yg diorg buat...antar je bnde same.....nk wat cmne lg,aku pon mlas da nk g cari pc laen yg ade softare menatang cad tuh,aku pon print yg diorg punyer..siap!!!dlm mase beberape mnt jek....kitowg pon submit la keje tuh kt blk die....keje aku yg terbengkalai td tuh aku simpn utk dijadikan sempadan pade mase akan dtg..sbg azimat yg bergune...kerana ia akan mengingatkan aku bahawasenye separuh dr hari siang aku penuh dgn sia2..sebab,last2 aku submit keje org gak....wah,da mcm ayat komsas sehijau warna daun da ni......so,da settle seme...gua pon baru r balik blk....semayg zohor,ngadap laptop,hupdate blog.....bgus gak seme ni jd act,klaw x,xde la aku hupdate blog aku......thanks to auto cad n auto bad coz memberikan aku seribu satu idea utk ditulis dlm MAGICAL PSYCHOLOGY ni.......





Sunday, October 24, 2010

when a girl...................................

When a GIRL is quiet,
Millions of things are running in her mind
When a GIRL is not arguing,
She is thinking deeply
When a GIRL looks at u with eyes full of
questions,
She is wondering how long you will be
around
When a GIRL answers "i'm fine" after a
few seconds,
She is not at all fine
When a GIRL stares at you,
She is wondering why you are lying
When a GIRL lays on your chest,
She is wishing for you to be hers forever
When a GIRL calls you everyday,
She is seeking for your attention
When a GIRL sms's u everyday,
She wants you to reply at least once
When a GIRL says I love you,
She means it
When a GIRL says that she can't live
without you,
She has made up her mind that you are
her future
When a GIRL says "i miss you",
No one in this world can miss you more
than that.

Friday, October 22, 2010

ape hasilnye????

entry kali ini bekait rapat dgn hasil......bile sebut hasil,rni yg teingt sejenak pepatah "siapa yg menuai,pasti dpt hasil nye",,,pepatah arab pon ade gak gune ayat ni....tp aku mls tulis jawi kt cni,nnt ade pulak ckp aku menunjuk,bajet alim walhal tulisan jawi mmg tulisan rasmi aku.......entry kali ini tiada kaitan lsg dgn menuai tanaman2 atau memungut hasil buah di kebun...tp mengisarkan ape hasil,ape yg aku dpt sepanjang hampir satu sem pertama aku kt uia gombak ni.........ade paham???

ape yg aku dpt:
1.tdo yg secukupnyer malah berlebih lebihan.....dpt mahallah or blok atas bukit ni mmg best..sejuk angin die smpi ke tulg sum sum...tdo lak bukak tingkap,mmg terbaek.....oleh yg sedemikian,berlakulah tragedi overslept di pg hari....as a nut shell,kelas terpakse ditinggalkan...bak kate org,minda yg cerdas memerlukan tdo yg cukup..so,klaw ade yg x g klas 2 mkne nye aku tga nk cerdaskan minda la 2....bukan malas.....malas bukan sifatku....sebab aku rajin je tdo,on9,maen futsal tga2 mlm...susa nk dpt kawan serajin aku.....

2.dpt maen futsal smpi pg2 buta....(12am-3am kebiasannnye...ade skli,smpi 5am).........al 'akli salim mina al jism salim....korg yg bodo2 unta msti x paham kan...aku ni dulu arabic student...pmr,spm,aku amek arab...aku saje nk praktikan cket,da lame tggl...power x power aku arab ni,trial spm dpt A1...tp spm dpt la C...bagus la..C utk cerdik....spe xnk..2 mmg target aku nk jd cerdik....maksud ayat arab tersebut bimakna akal yg shat dtg dr badan yg cergas...ungkapan tersebut ckup menerangkan kenapa aku bermaen futsal pg2 buta...tidak laen dan tidak bukan utk mendapat minda yg sihat...aku sngt concern bab2 kesihatan ini...so,bukan salah aku klaw lpas subuh bru nk tdo,bgn tgahari....ade org tu,da la x maen futsal tdo awal,tp bgn zohor gak...ntah manusia jns ape...aku nk dekat pon seram..mne taw bela bnde2 ke...

3.abeskan duet......mne x nye sehari plg kurg rm 10...tu kire ok la...x termasuk mknn smpingn lg such as,twisties,super ring,mamee,jeruk,rgke ayam....n x termasuk brg2 uptown lg.....myk moto satu hal...wayang boling seme x masuk lg...sedar x sedar,aku ni suke berbelanje pe nyer....tp xpe,aku x hisap rokok,duet aku x abes ke mntg tu...perut aku yg kyng.....nk mtk duet kt paren pon da naek segan....asek2 mtk duet..x mtk kebulur.....nk x nk,mtk la jugak sebab xkan aku nk mtk kt lecturer,kompem x dpt......tp da name manusia,kene la makan utk idop...so,bab2 mkn jgn berkire,lenjan sahaje...

byk lg yg aku dpt sebenanye...tp 3 ni yg major...msti korg tertanye tanye sambil garu kple bak kera moden mane study aku nye??xkn xde hasil??.... the answer is ade...tp termasuk dlm perkara2 minor....study aku mmg teruk...plg teruk dlm idop aku...pdn muke.....tp klaw seme org gempak,sape nk teruk kan???xpe,aku wat amal kebajikan dgn rase sukarela aku yg jd person yg teruk...betape tulus mulus dan murni niat aku ni kan...sggp bekorban demi ank bgse...korg sggup ke???puii!!!kompem xde....


so,skrg da masuk peringkat study week utk tempoh semggu........mknenye sem ni da tggl di hujung tanduk...seme begantung kt diri aku..formula nye sng...xnk study repeat,study sgguh2 ade pluang nk pass...insyaAllah....semggu ni menentukan mase depan aku kot......(bajet insap,tp mmg insap da ni..huhu)...padahal ni pon aku bru naek dr maen futsal...haish asal la bahane ngt pale otak aku ni....asal la x gune mase 2 utk study...ops lupe,sebelum study kene freshkan minda...lupe lak,akal yg chat dr badan yg cergas...tp bile da cergas2 td,ngntuk lak,sure r tdo...sebab org2 tua penah nasihat,jgn pakse dr klaw penat,rehat n tdo secukup nyer..aku slalu ikut nasihat ni..terbukti lg yg aku semmgnye manusia yg taat akan nasihat dan pepatah....

aku da ngantuk....nk tdo lak..sok xde klass...(klas tutor ade,tp aggp xde je r)...so,renung2kan ape hasil yg korg dpt spnjg sem ni.....babai guys!!!

Friday, October 15, 2010

salah jangke................

segale jangkaan aku slame ni meleset.....
selepas dicek,diraba,diketuk,disoal siasat........
buah pinggang elok,batu karang xde so doc membuat kesimpulan dngn ini diputuskan bahawa usus aku bengkak dan teralih..may be sebab sokmo sngt jatuh....itu la yg doc ckp...xkan nk ckp die xtaw..jatuh r maruah....ye dop...kalau btol ok la 2...drpd ade sakit buah pgg ngn batu karang...segala kerisauan aku selame ni terjawab..xdop bnde nk dirisaukan..hahahaha...

Wednesday, October 6, 2010

smpi bile la mcm ni???????????

da hampir semggu xleh tdo mlm!!!!kalau nk tdo msti lpas magrb ngn pas isyak...atas kul 12,msti dtg sakit yg menyial kan!!!dulu pegi cek doc,kate xde pape....ubt abes aku telan,bepuluh hinggit abes...x gak baek pinggang aku neh!!!asal nk tdo je tgah mlm,msti attack bhgn pinggang aku belah kanan,macam kene cucuk jarum!!!ke ade saka ikut aku neh???adoi,xkn la kot....aku ni beriman la jugak orgnyer.....hahaha..pliz la jgn sakit2 da....da byk klas pg aku burn sebab x tdo mlm...huhu~mggu ni blk phg,nk scan wat diagnosis takut ade batu karang ke,sakit buah pinggang ke,mne r taw...mtk2 la xde..tp lg baek ade drpd ade saka..hahahaha..cuak aku...

ok,gua blah dulu...ade tasmi' surah AL-ISRAQ mlm ni time halaqah..byk lg ayat x hafal...asar pon x solat lg...hehehe..smekom!!

Wednesday, September 29, 2010

suke suki dalam hati

Scorpions - Still Loving You


Time, it needs time
To win back your love again
I will be there, I will be there
Love, only love
Can bring back your love someday
I will be there, I will be there

I'll fight, babe, I'll fight
To win back your love again
I will be there, I will be there
Love, only love
Can break down the wall someday
I will be there, I will be there

If we'd go again
All the way from the start
I would try to change
The things that killed our love
Your pride has built a wall, so strong
That I can't get through
Is there really no chance
To start once again
I'm loving you

Try, baby try
To trust in my love again
I will be there, I will be there
Love, our love
Just shouldn't be thrown away
I will be there, I will be there

If we'd go again
All the way from the start
I would try to change
The things that killed our love
Your pride has built a wall, so strong
That I can't get through
Is there really no chance
To start once again

If we'd go again
All the way from the start
I would try to change
The things that killed our love
Yes, I've hurt your pride, and I know
What you've been through
You should give me a chance
This can't be the end
I'm still loving you
I'm still loving you, I need your love
I'm still loving you

Monday, August 30, 2010

meja uia bangang!!!

semalam,bersamaan 29 ogos,juge 19 ramadhan.bermulelah first mid term aku kt uia gmbk ni....n fes2 exam da jd dajal kt aku...bengong!!!(paper calculus)

macapada ini,aku pon mule la jwb ngn yakin nyer paper calculus...yakin salah la..xkn aku yakin btol pulak...dlm 20 mnt terakhr(aggran mgunakan casio 570),tgah2 aku syok wat soklan 15 markah,tibe2 meja aku runtuh....(uia mgunakan meja lipat)..hatta,terjatuh la tersungkur aku ke depan...paper,stationary abes lingkup...tersujud aku dalam dewan...bunyi die mmg kuat la...satu dewan leh dgar bg org normal n klaw x pekak...bingkai meja 2 lak menhemtam leher aku..pehhhh....klaw la tajam kompem aku halal di makan...sebab dah kene sembelih...kbtulan exam kali ni aku duk sebelah pmpn..sial,jatuh saham..hahaha..tp aku mmg bengang r pmpn 2 gelak..fucker giler...tp bile pk blk,try org sebelah aku jd mcm 2,kompem aku gelak guling2...lecturer pon tahan gelak aku tgk...mmg menyirap aku....seb bek pose,law x aku da g kafe beli sirap bndg,best gak panas2 cmni....seb bek gak aku duk side tepi..klaw x,kompem dak2 ni wat halaqah gelakkan aku...sblom2 ni da ade dua tiga kali aku jatuh dgn pelik kt uia ni.smpi longgar lutuk gua..asal??aku pon x taw..harap2,aku x la abes nyawa kt uia ni..biala kt uma..huhu~

abes exam kuar dewan,aku diserbu bagaikan penyanyi rock kapak taun 90an..."syuk,asal jatuh td??".."syuk,ko tdo ke td??".."gler syuk,mencapap ko dlm dewan td".."padan muke ko syuk"..these all the ungkapan2 yg boleh merobek maruah aku yg di ungkapakan oleh setan2 yg terlepas di bulan pose ni...!!!menatag sungguh...smpi ke malam org story lg sal aku jatuh....ase nk pndah je dr uia...haha..tiap tmpt aku pegi,trase dri dipandang serong...cis!!!perasaan aku je 2...da la soklan susa(sebab aku x pndi),accident lak...klaw mark teruk,aku salahkan meja uia yg buruk 2 100%...

ari ni exam drawing lak...x study pon..bukan sebab aku pndi macam leornado da vinci,tp sebab aku x taw nkstudy ape...siap maen futsal lg mlm semalam...mase maen ftsal 2 pon jatuh lg..trauma kot kejadian dlm hall 2...haha..ok la,trase mate kian melayu utk tdo sebentar,,,babai!!!!wish me luck.......

Thursday, August 12, 2010

kali pertama open the puase at iium gombak....!!!!!huhu~

sebermula nye kisah apabila kelas static ku di tamatkan oleh tutor yg cantik manis pade jam 6.15....niatku utk ke pasar mlm membeli juadah berbuke..but,the pasar malam dimansuhkan atas sebab may b dlm uia 2 da ade bazar..so,ku tunggang lah motorku ke bazar pulak......pehhhhhhhh..mmg sesak,mcm2 org ade...cantik,lawa,nsem,hitam manis,kuning langsat,seme ade la....

aku pon tnpe playing with the time,membuat tawaf di bazar tersebut...bebaris org beli lauk...smpi x nmpk lauk ape yg ade..ade gerai yg dah kemas pon,coz dah abes...selesai tawaf tersebut,xde bnde yg bekenan di hati,sebab sesak sngt,x besh...wat discussion ngn member,then we make decision to go to ali cafe...

cafe pon da jd bazar...lauk pauk seme kt luar..lauk byk,kuah yg abes..pelik r manusia uia ni..hidup ngn lauk ke,or mkn kuah je???adoi...aku tnpe berlengah bubuh nasi,ayam grg seketul,sayur labu cket... nk bayar pulak kene q..q die mcm ular kene palu...pnjg pulak ade la 50m...peh,diorg xtaw ke aku ni puase..mne leh bediri lame2...selesai bayar seme da kul 7..start motor,trus balik bilik...

kt bilik,cari r botol 100plus yg kosong utk dibancuh air watercooler... settle air,brg ats katil tggu azan...dlm 5 mnt kemudian,azan berkumandang..ape lg..ku bgkas bgn dr katil seperti terdengar org jerit name cg zul(gpk hem) naek asrama kt skul dulu...pas bace doa,ku tibai makanan ku beli td...errrkkkkkkkk...kenyang..tp x bpe bes coz xde kueh n kurma..huhuhu..xpe la..sok aku blk umah...haha...

salam................=)











Wednesday, August 11, 2010

puase!!yabedabedu!!!!!!!hahaha

pejam celik,pejam celik,ramadhan tibe lg....mkne nyer setaun sudah belalu..ia juga membawa erti aku sudah semakin tua..huhuhu...relak la..baru 20 kot..hahaha

welcome ramadhan...ramadhan karim... pehhh...bile msuk bulan ramadhan,rase rndu kt kmpg halaman semakin membuak buak..nk2 klaw dpt teraweh kt kmpg..best glerrrr....leh jmpe fren2 lame,pakcik2,makcik2,tok2...x terkecuali jgk sbb ade nye moreh...hahahaha...klaw kt kmpg,g bazar mak bayarkan..kt cni kene bayar sndri..hohohoho..tp duet 2 dr mak n aboh gak..he2..klaw kt uia ni,nk sahur pon rase biase je,ape yg ade,tibai je..klaw kt uma,kompem nasi yg ku idan idamkan even berlaukkan ikan goreng bertakktakan budu..hahaha

tp 2 seme sampingn je..yg pentg jom rebut sbyk mgkn ganjaran dlm bulan ni yg telah dijanjikan Allah swt...mne taw ni last ramadhan tuk kite kan...aku bkn la baek sngt pon nk bg tazkirah kt cni...tp x salah mengingatkan sesame insan...aku dulu sn agame taw!!hahaha...klaw sblom n selepas ramadhan kite same at the old level,x ke rugi 2??sdgkan ramadhan adalah madrasah terbaek utk kite mgubah dri kite to be a better person than b4 in all aspects..so,same2lah kite renungkan dan selamat beramal!!!hehe....byk lg nk tulis ni..tp nk sahur pulah...ingt!!!sahur itu ade keberkatan...hehe..ok,slamat besahur,slamat berpuase,selamat beribadah 4 all!!!hehe....




Tuesday, August 10, 2010

changes or naturality???

why u r b like that??????
i hav't c u like this b4...
im sooooooooooo pity of u........
its ur natural style or ur changes????or u juz follow others???
im also not perfect at all...but im still the same guy..
but wat about u??? may be u feel different now..for sure rite??
wat ever u do..pliz make sure ur think well fes..b4 others laughing at u...
last,pliz remember that i dont make any judgement on u...its just wat i c through my eyes....=)

batu api...

bila ade batu api,mcm2 leh jd.....
si batu api ni mmg lahanat la..suke tgk org begadoh...
suke tgk org pecah belah...
suke sibuk hal org laen n rase diri 2 baek sngt
xtaw cerite,tmbah cerita...bg org huru hara...
even kawan sendiri,sggup pecah belahkan...bengong punye olang...
skrg msti ko suke tgk keadaan2 org yg dah ko batu apikan kan?
cayalah lu...lu mmg org yg plg perfect kot..smpi xde masalah sndri nk jage..
masalah org gak ko nk amek settlekan..
so nyer,KO BOLEH MAMPUS!!!!!!!!!!!

Monday, July 26, 2010

you and i.....

I lose control because of you babe
I lose control when you look at me like this
There's something in your eyes that is saying tonight
I'm not a child anymore, life has opened the door
To a new exciting life

I lose control when I'm close to you babe
I lose control don't look at me like this
There's something in your eyes, is this love at first sight
Like a flower that grows, life just wants you to know
All the secrets of life

It's all written down in your lifelines
It's written down inside your heart

You and I just have a dream
To find our love a place, where we can hide away
You and I were just made
To love each other now, forever and a day

I lose control because of you babe
I lose control don't look at me like this
There's something in your eyes that is saying tonight
I'm so curious for more just like never before
In my innocent life

It's all written down in your lifelines
It's written down inside your heart

You and I just have a dream
To find our love a place, where we can hide away
You and I were just made
To love each other now, forever and a day

Time stands still when the days of innocence
Are falling for the night
I love you girl I always will
I swear I'm there for you
Till the day I die

You and I just have a dream
To find our love a place, where we can hide away
You and I were just made
To love each other now, forever and a day

Saturday, July 24, 2010

rempitan pertama....

tga hari kamis yg lalu...aku mndapat sebijik pggilan dari syarikat nationwide yg menyatakan motor aku sudah smpi...perrhhhh..ape lg...teruja r...tp yg bowdeh nye bkpe la die smpi kt bangi...jauh sial bangi dari uia gombak ni...lpas zohor berangkatlah aku bersama ikwan,adi,n sapik gun...

berbekalkan panduan gps dari hanset mahal adi,smpilah kitorg di bandar baru bangi...tp x taw kt mne nationwide nye stor...stop kete tnye 3 org bangla..sumpah satu perkataan pon aku x paham..xtaw la same ade aku yg bodoh sebab x menguasai byk bahase or lidah diorg kene kerat sebab suke kutuk org..tp yg tggl dlm kete pon bingai gak,asal x search je kt gps 2 terus..alahai..lembab cendawan..then,lpas adi search je kt gps die,dgn mudah,cepat dan betul kitorg smpi ke gudang nationwide,section 13,bandar baru bangi...

aku masuk office die sign ape yg patut then g r amek moto...pas psg sidemiror seme,betolak la pulang..ikwan membonceng kt blkg aku...membonceng taw,bukan me*****.......then stop kt petronas tuk isi angin...siap2 seme,merempitlah kiteorg pulang ke uia dalam cuaca awan berarak mendung kelabu..hujan renyai2...alhamdulillah,selamat smpi waktu asar..trimas to hadi,sapik n ikwan sebab accompanied aku even msg2 bgn tdo kul 12 lbeh..hahahahaha...chow!!!

Tuesday, July 20, 2010

come back!!!

hoho...ari ni fes time aku maen rugby kt uia...mane taw kan dpt selection...awl2 dtg coach da tnye background aku...pehh..terbaek...syukur2....hahaha...lame gak aku maen td..kluar pon sebab kaki aku seliuh...coach suh kuar letak ais...baek gler coach...aku agk kekok lg la coz rmi aku x knl...tp duli ape,maen je r..da reti maen..bukan nye umor setaun jgg lg..khamis ni ade frenly...hope gua dpt maen la...esok ade sehari lg tuk traing...mtk2 kaki aku ok jek...aku rase cm bahagier gler kot sebab bpe lame da aku tggl rugby...i will try to make great come back..insyaAllah...korg2 doakan la kt aku..hahahaha..chow chin chow!!!salam....

circuit!!!

tepat kul 3.36 pg td,aku stop wt assgmnt electric circuit...even x siap abes lg,tp da hampir siap...pehh...manyak gler soklan...seb bek x susa sngt...credit to jawo,coz byk tolong aku..hahahaha..
sok klas kul 8.30..xtaw la leh bgn ke x ni...adoi..lecturer da r skema...abes la aku sok...mtk2 ade org kejut subuh...


pas magrib td aku kuar ngn abah aku..kebetulan die ade meeting kt damansara...pegi giant batu cave..rm 80 rggt aku abeskan duit abah aku,beli makanan n keperluan peribadi..hahaha..ye r..bukan senang nk kuar ngn abah aku..laen la org yg rumah dekat2 cni je...thanks ye abah coz sggp dtg even x bpe chat..sakit gigi..makan pon xleh...ckp pon susah...tp nk wat cne kan,die syg aku..hahahha...hope my dad akan cepat sembuh n sihat sokmo2...huhu..

ok r seme,gua mau tdo dulu..muah3!!!!

Sunday, July 18, 2010

mari bersyair...

 Ingatlah kematian dan peristiwa-peristiwa terjadi selepas itu;
tidak seorang pun yang dapat melepaskan diri daripadanya.
Kematian merupakan penentuan segalanya;
segala sesuatu menjadi jelas akibatnya.
Kubur boleh menjadi sebuah taman syurga;
dan boleh pula menjadi lubang neraka.
Jika ia baik, maka setelahnya itu
adalah kenikmatan yang tiada bandingannya dari Tuhan.
Jika ia jahat, maka setelahnya itu;
adalah kesengsaraan jauh lebih dahsyat.
Demi Allah, sekiranya kau tahu apa yang berlaku selepas itu;
tentulah kau tidak akan tertawa malah banyak menangis.
 

wekend yg membosankan

ari sabtu...bgun tdo tdo je sume rumet da xde...sorg pon kuar xnk bg taw aku...silap aku gak...aku kuar pon xde la nk bgtaw diorg..hahahahaha..lg satu,sape suh aku bgn tgahari...maka,tggallah aku sorg2 dlm bilik...pehhh..aku ckp sorg2,nyanyi sorg2...mengumpat pon sorg2..at least bgus gak,dose kt aku sorg je...lunch aku pulak super ring paket besar je...gile...xde khasiat lsg....nk study,sorry la..bukan style aku study siang2...(macam la malam ak study sngt)..ptg aku g jog...penat giler...naek bukit,turun bukit...mksd aku jalan berbukit..bukan bukit yg korg slalu pk 2...aku taw ade yg befikiran songsang ni...pas magrb aku g makan kt mahalah ali..adi derih ajk...aku mkn tomyam..wat the hell tomyam letak kacang pnjg!!!menyirap aku...nseb bek amer ade beli sirap bandung..sejuk cket ati aku...mase2 ni la aku rindu makanan kt rumah aku even kt uma aku asek makan telur grg jek..tp puas....pas mkn blk blk...rumet aku(kama) bg msg,x blk mlm ni,overnight..so aku pon da mule r rase yg aku akan tdo sorg2 mlm ni...tp nseb aku baek,may be sebab aku pon dr keturunan baek2,rumet aku lg sorg(ipen) masuk bilik..lega aku..haha..ade gak r teman even die tdo awl...aku trus on9 smpi kul 5 pg....

ari ni ahad,aku bru plan nk tgk wayang ngn kwn aku..tibe sorg kawan aku dr maktab,ajk lunch skali..aku pon kancel wayang..pas 2,kawan maktab aku lak ditimpa masalah teknikal..pon x jd g lunch...hahahahha...malang sgguh aku..dua2 aku x dpt g..akhirnye dlm blik gak tempat aku hjg mggu ni...da macam lebai malang..yg dikejar x dpt,yg dikendong beciciran....lastly,aku msg kawan aku yg ade kt bandar,aku kirim diner plate satu set..so skrg,aku nk semayang asar...smekom!!!

sukan terunggul di uia...

uia gombak adalah tmpt plg sesuai utk peserta2 berjalan kaki sukan olimpik 2012 menjalani latihan. ..keadaan jalan yg bebukit sngt sesuai utk menguji ketahanan otot kaki...dan malaysia,uia khususnye,akan menghantar lbeh 1000 peserta dalam acara tersebut..ini kerana,atlit2 dr uia x perlu bersusah payah utk memakai pakaian sukan utk berlatih..ada yg berkemeja,seluar jean,bwk beg,buku,stationary,bju kurung utk berlatih...betapa cool nye atlit2 dr uia ini...hope,semua atlit x berputus asa utk myumbangkan sesuatu kpd negara.....sekian....


AKU SEBENANYE X SUKE BERJALAN KAKI KE TMPT KULIAH!!!DPT LAK BLOK YG PLG JAUH...SEMNGT UTK BELAJAR DOWN,DOWN AND DOWN!!!

aduhai orentasi..

hahaha..bebulan gua x hupdate ini blog...tetibe semngt berblog datang kembali...ni seme sebab fasi2 orentasi uia gombak yg sangt la "bagus"....mcm !@#$%#....

  •  lawak paling "kelaka" penah aku dgar...kate2 yg tersembul dari mulut fasi,"x kenal maka ta'aaaaaaruff"...bnde ni aku penah la dgar..tp sebabkan fasi 2 ter gagap2 nk sebut taaruf,bnde 2 jd x menarik lsg...aku gelak kt fasi 2,bkn kt lawak dier...
  • time makan petang...stesen amek makanan ade la 3 kot...tp diorg buat sebaris..mne nk jalan..asal la singkat sngt otk korg..suar dak2 skinhead x singkat cm 2...korg 2 kene control 2000 org..bukan 200...buat la kiri kanan stesen amek makanan 2....lg efficient...ni x,seme berebut,berhimpit..da mcm nk tawaf mase buat haji da aku tgk..cmne la kitorg nk cepat g masjid...
  • baju batik...aku dapat baju batik yg da koyak,berlubang2...puas aku kontek assistant of registration nye biro..sebab biro 2 yg sediakan taaruf kit..tp xde tindakan pon...aku pon amek r tindakan plg drastik,aku repot kt program manager trus...bru la ade hasil...die suh aku tuka kt kounter lost n fount..nk tuka lak satu hal,diorg tuduh aku merokok n bju 2 koyak sebab kene api rokok..kok ye pon kalaw la aku ni smoker,xkn la aku nk rosakkan baju aku sendiri...da baju 2 mmg buruk...bukan salah aku...seb bek la korg 2 seniorr...mulut aku ni dpt sabar lg la sblom kate2 yg nista terrrrrrkeluar...
  • pintu dewan ade byk..tp die lepaskan student utk blk ke blik sebaris demi sebaris ikut kerusi gak...yg x leh bla,dlm byk2 pintu 2,satu pintu je die gune utk student yg 2300 org ni keluar...byg kan la byk mane mase yg wasting nk kuar sebaris demi sebaris...
byk lg aku x puas ati sebenanye..tp xpe la..yg laen2 x ketare sngt...sticker pon aku dpt full...so mlas la aku lbeh2...tp yg terang dan nyata adalah INILAH ORENTASI PALING TERUK PENAH AKU LALUI!!!

Monday, May 17, 2010

hari yg malang buat team CAP AYAM

14-16 mei=hari belia negara(putrajaya)
team:cap ayam(futsal lelaki terbuka)

1.bgn lewat..
2."dikencing" driver bus at putrajaya..terpakse berjalan sejauh beberapa kilometer..

3.lewat..disqualified first game..di samping pengurusan pngnjur yg bangang..

4.kasut TOTAL 90 SHOOT III IC kene rembat..malaun mane r punyer keje..sial sggoh..aku bru beli..maen x smpi 10 kali lg ngn kasut tu..shoe bag nike n short aku pon abes kene rembat..

5.dompet zaid hilang..xtaw r tecicir ke or kene rembat gak mcm kasut aku..

6.caker nyaris kene lggr kt shell..ntah bpe milimeter je lg..cuak gler aku tgk..fuhhh

7.sesat kt serdang..ntah r bpe lame..abes gak r dua bar myk..

pehh..hari yg akan diingati dlm sejarah hidop aku..nseb bek dpt rm50 free..lpas gak dwet mkn kitorg..tq to gogo sebab bg lepak umah die..tq kt epy byk tolong aku drive time aku ngntok n jd penunjuk arah..yg laen2 pon tq a lot..kitowg pegi mndi kt ulu yam utk mengurangkan tension...end..

Friday, April 30, 2010

MENGHORMATI AZAN


Lidah kelu di saat kematian. Kematian pasti menjelma.  Hanya masa dan waktunya yang tidak kita ketahui.  Cuba kita  amati.... mengapa kebanyakan orang yang nazak (hampir  ajal tidak dapat  berkata apa-apa, lidahnya  kelu,  keras dan hanya mimik mukanya menahan kesakitan sakaratul maut.

 Diriwayatkan sebuah hadis yang bermaksud :
 
"Hendaklah kamu mendiamkan diri ketika azan, jika tidak Allah akan kelukan lidahnya ketika maut menghampirinya."

 Ini jelas menunjukkan, kita disarankan agar mendiamkan diri, jangan berkata apa-apapun semasa azan berkumandang. Sebagai orang Islam kita wajib menghormati azan. Banyak fadhilatnya.   Jika  lagu kebangsaan  kita  diajar agar berdiri tegak dan diamkan diri.... mengapa azan kita tidak boleh mendiamkan diri....!!! Lantas sesiapa yang berkata-kata ketika azan, Allah akan kelukan lidahnya ketika nazak. Kita takut dengan  kelunya  lidah  kita semasa ajal hampir tiba.... maka kita tidak dapat mengucapkan kalimah lailahaillallah... yang mana  sesiapa  yg  dapat  mengucapkan kalimah ini ketika   nyawanya dicabut...Allah menjanjikan syurga untuknya.

Dari itu marilah kita sama-sama menghormati azan  dan  mohon  kepada  Allah supaya  lidah  ini  tidak kelu  walaupun nyawa sedang dicabut. "Ya...Allah, anugerahkanlah kematian kami dengan kematian  yang baik  lagi mulia,  lancarkan  lidah kami mengucap kalimah Laillahaillallah......semasa sakaratul maut menghampiri kami...." 

pengajaran:mase form 3,time maghrib...air xde kt surau,so aku pergi la ke stor sukan sekolah utk berwuduk..coz kt stu ade byk paip..smbil berjalan utk  pegi kt stor 2,aku menyanyi...kebetulan mase 2 azan..aku sedar tp ntah nape,x stop pon nyanyi..tibe2 zap!!!aku sedar kaki kanan aku da masuk longkang kt depan stor 2..dalam gak longkang 2..abes tulang keting aku berlubang..mcm kawah...parutnye ade smpi skrg...hmpir sebulan aku seksa ngn luka 2..tiap kali nk solat kene cuci..nk g skolah kene balut dlu..law x melekat kt sluar.. pegi hospital kene amek sample darah seme,coz takut jgkitan kuman..warden lak suh g hospital takot aku ade kcg manis coz luka 2 x sembuh lpas beberape mggu..risaw gle aku mase 2..alhamdulillah xde pape..sekadar luka je..tp byg kn la,lubang die sebesar bola pingpong...paling menyedihkan aku,sebab luka ni la aku x leh pegi selection utk rugby sbp 10's tahun tu...parut luka yg kekal 2 sentiasa ingtkn aku utk mghormati azan..Allah SWT boleh bg balasan on spot,pecayalah...

p/s:ade satu masjid ni mase aku nk g solt jumaat.dlm bulan ni...mase tga azan aku dga ade budak nyanyi lagu halimah jongang...so fikir2 kn la.jika budak ni x ditegor dr skrg.... 

pesanan penaja:thanks to ckgu radzi coz membawa aku ke hospital pekan...

credit to ALBERTO AQUILANI

kekalahan liverpool fc di tgn athletico madrid sgguh memeritkan...apetah lg di saat liverpool menguasai permainan dan amat memerlukan kejuaraan musim ini....tp aku bknnye mcm fans MANCHESIAL UTD AND CHELSIAL UTD yg xleh terima kekalahan spt yg ditunjukkan mereka sewaktu tersingkir dr UCL...hahaha..mereka lebih rela menyalahkan pengadil dan melabelkan pemain lawan ganas drpde menerima hakikat yg mereka KALAH!!!kompem lpas ni aku kene serang..haha

tp satu je yg aku suke,pemain THE REDS no4,AQUILANI yg aku rasekan lebih menonjol drpd gerrard n lucas smlm...walhal,mase bile lak lucas menonjol kan??haha..ade la jugak mase die wat gol lawan benfica..even mase liverpool lwn burnley ari 2 AQUILANI da perform..making assist to maxi goal...hope,season depan die x injured da r..boleh maen byk game..

mascherano hbt gak  coz  simoa xleh lpas ngn die..tp asal bwk bola tepi line,msti out..lol..reina lak wat dramatic save smlm..pehh lega..tp gol forlan 2 xleh wat pape la..da mmg dpn gol..agger cm bese r..terbaekkk!!!haha..

so,season ni mcm season plg buruk bg THE REDS..without any trophy and out for the UCL next season..tp aku akn TETAP setia bersame LIVERPOOL FC..U WILL NEVA WALK ALONE..!!!..gua x saba nk tgk liverpool ratah chelsial wekend ni..haha..GERRARD VS LAMPARD..kalau liverpool x mng,mampus gua..haha...

p/s:gua xnk puji benayoun even die score coz die yahudi...

misterious injury II

alop!!!..
kali ni,ana nk cite sal sakit ana no 2...kirenye,cerite kali ni adlh kesinambungn drpd post yg lepas, misterious injury...

sakit ini sdkt sbyk tlh membataskan movement aku yg smmgnya diketahui umum bahawe aku seorg yg aktif...so,aku slalu gak la termencarut dkt sakit aku ni..sian die..tp sian la kt aku lg...aku penah post kt mukebuku sal sakit aku ni..taw x ape mukebuku??facebook la bengong!!!kali ni,aku mengalami BACK INJURY @ KECEDERAAN BELAKANG...

aku sndr pon x ingt mase yg specific aku detect sakit ni kene bile..tp dlm dua mggu da r...mule2 kene,pehh..nk rukuk time solat pon sakit..tp oleh kerana aku ni insan yg bernama mukmin,sakit sebegitu tidak mematahkan smngt aku sbg seorg mukmin utk terus bersolat...so,beberapa jenis myk urut,myk pns telah aku try sbgi salah satu ikhtiar utk melegakan sakit belakang tu...sayang seribu kali sayang,die x jugak kurang..

sebagai org yg berilmu,aku pon berfikir secara idealisme utk mengenal pasti punca2 back injury ini...lalu setelah puas memerah keringt n akal,back injury ni MUNGKIN berpunca dari...:
1.tdo xpki bantal
2.tdo x beralas tilam(karpet ruang tamu je)
3.riadah yg kurang(sebab kt kampus slalu riadah)
4.tdo yg berlebihan(melebihi waktu lelaki normal tdo)
5.maen futsal tnpe warm up

oleh itu kepada korg2,elakkan melakukan perkara di atas..efect nye mgkin korg akn susah utk rukuk di dalam solat...sayangilah diri anda..

tp kali ni aku x pi da klinik..coz kalau jd mcm sakit yg first 2 mcm mne??ubat da abes telan,sakit gak lg..x ke sia2...lgpon skrg da mkn better...rukuk x sakit da..juz xleh wat bnde2 berat..tp futsal boleh lg..hahaha..jgn sgn la nk ajk aku maen...so,biarlah ia menjadi satu misteri...sebab dr pengalaman2 aku sblom ni sbg seorg player rugby,sakit 2 akan hilang juga nnt..cuma cpt atu lmbt la...theory x leh pki act..haha..ok la,di sini saje yg saya nk coretkan kepade saudare saudari kali ini..diharap,anda semua sihat sejahtera...!!haha...

p/s:dr abes duet beli ubat,baek beli topup...haha








.

Tuesday, April 27, 2010

misterious injury....

elo!!
hmm...dah dua bulan lebey aku cuti..dan akn melalui liku2 cuti slame 2 bln lg...byg kn la,betape lame cuti uia bg..tp kali ni je la..klw x haram....

sejak aku honeymoon kat uma ni,mcm2 hal jd....one of them is aku dpt mcm2 sakit...act,dr uia aku da kene tp bile cuti kt kmpg,betambah truk..mgkin aku ni sesuai ddk kt bndar..badan aku x biase dgn suasana kmpg agk nyer..konon nye la....mati x knl tmpt,dlm toilet tga labur saham pon boley mati kan....

mule aku ni sakit kt pgg...belah depan..kire dkt2 kwsn jajahan buah pgg la jugak...sakit ni serang jrg2 je..tp skali serang,fuh!!mcm kene cucuk ngn jarum peniti..tp die x membataskan pegerakan..coz die sakit kdg2,sehari dua,tiga kali cm 2 je..aku stil g maen futsal even mom aku menasihati aku jgn g maen...biase la,org aktif cm aku mne maen duk uma bace majalah...haha..

so,ade satu hari aku pegi r klinik swasta..nk g cek..KLINIK RAMA name klnik 2..sbb doc die ramachandran...aku klw sakit cni r tmpt aku g..after stga jam,bru aku dpt jmpe doc..nsb org x rmi..doc ckp"da besa kamu ye"..aku pon senyum je la smbl pk ayat ape nk ckp sal sakit aku ni..mcm bese la,doc msti tnye skt ape..aku pon trg la ngn pnjg lebar tntg sakit aku ni dlm bahase melayu cmpur inggeris..dgn lagak pro,doc td cek tekanan darah aku smbl cek jantung aku gune stetoskop..dlm ati aku"bia btol,aku sakit kt buah pgg ni,bkn kt jntg..bodo ke hape"..die kate seme ok..then,die suh aku baring ats katil khas then suh aku bukak tali pgg n londehkan suar..syial nye doc,halau r dulu assistant die yg betina 2..dr td ade dlm blk 2..org sakit pon nk skodeng..sah desperate..lpas 2 die tekan2 tmpt aku sakit,x sakit lsg coz sakit aku ni kan serang kdg2 je..time x serang x sakit la..aku tgk doc 2 mati akal da,die suh assistant desperate td  bg satu bekas kt aku..doc suh aku p toilet letak air kencg dlm 2..bengong tol,cek air kncg r aku malas skali nk wat..nk smpi toilet 2 kene lalu dpn tmpt menunggu giliran..so rmi la org..aku pon ngn muke slambe mcm johny depp bwk la bekas 2 ulang alik ke toilet..doc ckp,die nk  cek kandungn air kncg,takut aku ade batu karang ke,buah pgg rosak ke,ade jangkitan kuman ke..dipendekkan cite,doc gagal mengesan pape dr air kncg yg sihat walafiat td..dgn mudah nye die wat kesimpulan bahawe. aku mgkin tesalah urat dan mgkn kene jgkitan  kuman..

so,dibaginyer aku tiga jenis ubat anbtibiotics...mahal lak 2...rm 49.00 seme skali...warne warni pulak 2..ok,skrg ni aku da abiskan ubat 2 setelah dua mggu lbeh aku makan secare beterusan,tp sakit aku still menyerang..tp jarang la cket dr dlu..if dulu sehari 2,3 kali serang,skrg 3 hari,skali je serang..tp kesakitan die x kurang pon..ade skali 2,lg dasat dr dlu..oleh sebab die x bataskan movement aku,aku wat dek je r..lantak r..jnj aku leh maen futsal..mlas aku nk bazirkan dwet da...

sebahagian sampul2 ubat yg aku masih x buang

so,sinopsis nye,until now aku x tahu ape sakit aku ni...then baru2 ni,aku ditakdirkan mengalami satu lg sakit..sakit ni membataskan movement aku..sebab 2 aku geram ngn sakit yg baru ni..nk rukuk pon sakit,maen ftsal pon xleh sngt..so,nnt kn keluaran MISTERIOUS INJURY 2...smekom!!

Saturday, April 24, 2010

Bila Al Quran Mula Bersuara

Waktu engkau masih kanak-kanak.............
kau laksana kawan sejatiku
Dengan wudu', Aku kau sentuh dalam keadaan suci, Aku kau pegang
Aku,kau junjung dan kau pelajari
Aku engkau baca dengan suara lirih atau pun keras setiap hari
Setelah selesai engkau menciumku mesra

Sekarang engkau telah dewasa..............
Nampaknya kau sudah tak berminat lagi padaku...
Apakah Aku bahan bacaan usang yang tinggal sejarah...?
Menurutmu, mungkin aku bahan bacaan yang tidak menambah pengetahuanmu
Atau, menurutmu aku hanya untuk anak kecil yang belajar mengaji.......
Sekarang, Aku tersimpan rapi sekali, sehingga engkau lupa di mana Aku tersimpan
Aku sudah engkau anggap hanya sebagai pngisi setormu.

Kadang kala Aku dijadikan mas kawin agar engkau dianggap bertaqwa
Atau Aku kau buat penangkal untuk menakuti iblis dan syaitan
Kini Aku lebih banyak tersingkir, dibiarkan dalam kesendirian, kesepian.
Di dalam almari, di dalam laci, aku engkau pendamkan.
Dulu...pagi-pagi...surah-surah yang ada padaku engkau baca beberapa halaman.
Di waktupetang, Aku kau baca beramai-ramai bersama temanmu di surau.....

Sekarang...seawal pagi sambil minum kopi...engkau baca surat khabar dahulu
Waktu lapang engkau membaca buku karangan manusia
Sedangkan Aku yang berisi ayat-ayat yang datang dari Allah Azzawajalla,
Engkau engkau abaikan dan engkau lupakan...

Waktu berangkat kerja pun kadang engkau lupa baca pembuka surah2ku(Bismillah).
Di dalam perjalanan engkau lebih asyik menikmati musik duniawi
Tidak ada kaset yang berisi ayat Allah yang terdapat di dalam keretamu
Sepanjang perjalanan,radiomu selalu tertuju ke stasyen radio kesukaanmu
Mengasyikkan.

Di meja kerjamu tidak ada Aku untuk kau baca sebelum kau mulai kerja
Di Komputermu pun kau putar musik favoritmu
Jarang sekali engkau putar ayat-ayatku.........
E-mail temanmu yang ada ayat-ayatku pun kau abaikan
Engkau terlalu sibuk dengan urusan dunia mu
Benarlah dugaanku bahawa engkau kini sudah benar-benar hampir melupaiku


Bila malam tiba engkau tahan bersekang mata berjam-jam di depan TV.
Menonton siaran telivisyen
Di depan komputer berjam-jam engkau betah duduk
Hanya sekedar membaca berita murahan dan gambar sampah
Waktupun cepat berlalu.........
Aku semakin kusam dalam laci-laci mu
Mengumpul debu atau mungkin dimakan hama

Seingatku, hanya awal Ramadhan engkau membacaku kembali
Itupun hanya beberapa lembar dariku.
Dengan suara dan lafadz yang tidak semerdu dulu
Engkaupun kini terangkak-rangkak ketika membacaku
Atau waktu kematian saudara atau taulan mu

Bila engkau di kubur sendirian menunggu sampai kiamat tiba
Engkau akan diperiksa oleh para malaikat suruhanNya
Apakah TV, radio ,hiburan atau komputer dapat menolong kamu?
Yang pasti ayat-ayat Allah s.w.t yang ada padaku menolong mu
Itu janji Tuhanmu, Allah s.w.t

Sekarang engkau begitu enteng membuang waktumu...
Setiap saat berlalu...
Dan akhirnya.....
kubur yang setia menunggu mu...........
Engkau pasti kembali, kembali kepada Tuhanmu

Jika Aku engkau baca selalu dan engkau hayati...
Di kuburmu nanti....
Aku akan datang sebagai pemuda gagah nan tampan.
Yang akan membantu engkau membela diri
Dalam perjalanan ke alam akhirat.
Dan Akulah "Al-Qur'an",kitab sucimu
Yang senantiasa setia menemani dan melindungimu.

Peganglah Aku kembali.. .. bacalah aku kembali aku setiap hari.
Karena ayat-ayat yang ada padaku adalah ayat-ayat suci.
Yang berasal dari Allah Azzawajalla
Tuhan Yang Maha Pengasih dan Maha Pemurah
Yang disampaikan oleh Jibril melalui Rasulmu
Keluarkanlah segera Aku dari almari, lacimu.......
Letakkan aku selalu di depan meja kerjamu.
Agar engkau senantiasa mengingat Tuhanmu.
Sentuhilah Aku kembali...

Baca dan pelajari lagi Aku....
Setiap datangnya pagi, petang dan malam hari walau secebis ayat
Seperti dulu.... Waktu engkau masih kecil
Di surau kecil kampungmu yang damai
Jangan aku engkau biarkan aku sendiri....
Dalam bisu dan sepi....

for those who believe it...


im just follow my dad business...it really work n interesting...thanx to my dad coz give me a chance to make it..hope it will help me soon in my study becoz i dont get any shcolarship...huhu..pity of me..hehe..pray for my success ok..=)

why 'paizsyuk isburn'??

salam...
ari ni bg salam coz mood tersngt r baek...haha

sblom ni aku ade cite tentang sejarah terciptanyer 'syuk'...kali ni akn diperhalusi tentang knape aku mggunakan name PAIZSYUK ISBURN di blog,facebook,ym n dll....

idea ni dtg dr tuan punye blog http://akuwanitha.blogspot.com/...org nye lawa,manis,comei..hahaha..sape nk ngorat boleh kot..nnt aku boleh tolg usha2 kn..aku pggl budak ni shura je..hehe..name pon da cantik kn..ala,junior aku gak..hehe

bebalik pade topik asal..name ni adalah gabungn name2 dr tiga generasi...pehh..sgguh hebat sejarah di sebalik name PAIZSYUK ISBURN ni..sehebat tuan empunye name..aku x ckp pon seme org taw kan,haha..

first..PAIZ adelah name aku sejak azali...berasal dr faiz...huruf 'f' tuka jd 'p' sebab nk kasi manje cket..bese la,dak pmpn slalu mnjekan aku..xtaw nape..haha..ayat yg syial di situ..then,SYUK adelah name timangn@glamour yg dah aku coretkan pnjg lebar dlm blog sblom ni ( celah mane dtg name syuk )...so aku combined kan la..susa ape..kite slalu buat mase skolah rendah..suaikan perkataan dibawah..ingt x..so,bile aku suaikan,dptla PAIZSYUK...

second..ISBURN adalah gabungan aura dr name daddy aku ngn grandpa aku...name daddy aku Ismail Bin Bakar..aku gune teknik cerakinkan yg diajar semase di darjah brape ntah supaye aku boleh  amek sebutan pertama(IS) dr name daddy aku utk aku abadikan dlm name PAIZSYUK ISBURN...then,sape yg perasaan,kalau da name daddy aku Ismail Bin Bakar,da tentu name grandpa aku Bakar..sape x pasan,sah2 mmg mabuk anjing laut..stelah ditelaah dan dirujuk dlm encyclopedia,word BAKAR dlm english is BURN..so,aku gunekan kebijaksanaan aku yg juge diwarisi trun temurun dr diorg berdua ni utk aku gabungkan name ayah aku(IS) dgn name datuk aku dlm english(BURN)..bile dikacau sehingge sebati,wow! jadilah ISBURN...

 my lovely dad



lastly,setelah berbincang dgn pakar2 nama seluruh asia,telah dipersetujui bahawa aku boleh menggabung kan nama2 tersebut tnpe ade sebrg keraguan...so,dgn izin yg MAHA ESA yg telah memberikan akal fikiran kepada aku utk berfikir,aku adunkan tiga2 nama ini sbgi PAIZSYUK ISBURN...alhamdulillah...

sblom aku menutup bicara,marilah kite same2 sedekahkan AL-FATIHAH kpd arwah grandpa aku,BAKAR BIN YUSUF,yg telah kembali ke rahmatullah semase aku darjah 6..AL-FATIHAH...semoge rohnye dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangn org2 yg beriman..amin....

ends,tq a lot semua.......

pesanan dr penaja:to shura,ko x komen aku sekeh kpale ko!!!hahaha




Friday, April 23, 2010

nothing special

"love is suck!!!"
..simple and easy..



wat r the fuckin hell with love???
im already crazy,stupid,idiot...
wat is my mistake??
anythings can't be to me..
can i feel happy like my frens??i don't c any hope anymore..
im really jelez with them..no one argue wat they r doing
they have a very good luck..not like me..
damn!damn!damn!...
im juz need a little freedom..wats wrong wit that??..
im cruel??i dont think so..i believe myself..
juz forgive me 4 any mistake i do..
n laz thing,i hope that my bad luck will end soon...
i will wait 4 it....










Thursday, April 22, 2010

celah mane dtg name syuk???

adoi...setiap kali aku dtg ke tempat baru atau mengenali manusia baru,mesti ade insan yg mempersoalkan name glamour aku,SYUK...coz word SYUK tiada lgsg berkaitan dengn name dlm sijil kelahiran aku,MUHAMMAD FAIZ BIN ISMAIL...bese la,bile da femes,rmi yg pertikai..hahaha...padahal byk soklan laen diorg leh tnye..umor ke,besday ke,jantina ke,bangsa ke..ni x,name gak jd masalah..oleh yg sedemikian,di sini sye coretkan utk tatapan umum asal usul name SYUK dlm diri MUHAMMAD FAIZ ISMAIL.....

name SYUK ni aku dpt mase mggu orentasi time form 1,at sbp integrasi pekan(intep)...org yg bertggjwb mnjd pengasas atau pelopor name ni adalah kwn sehidup semati aku sndri,IZZAT AMIR yg kini menetap di kuantan..

izzat ni b4 msk  intep,die blaja kt seri kuantan..aku lak kt seri jengka...so kitorg fes time jmpe kt intep ni la..mule2 die jmpe aku,die bisik kt kwn die(yg same skul dr seri kuantan) yg muke aku ni sebijik mcm seorg student kt skul lame diorg..dan name budak 2 SYUKRI..oleh kerana diorg xtaw name aku sebenar,diorg juz pggl SYUK je..so,budak2 bacth aku yg laen,yg stil dara n teruna yg blom knl aku,ikut la pggl aku SYUK...

 time orentasi 2,aku x baek lg ngn izzat ni..aku benci gler menatam ni..f*ck u!!middle fingger!!..dlm ati la aku sound die..sbbnyer,suke suki nye bg name bru kt aku..ingt aku ni lahir dr rahim bini die ke??bini pon xde..sparepat byk la(sekarang)..kesedihan aku bagai dihiris sembilu bisa..ye r,org yg aku x knl bg name bru kt aku..wat the hell???nk samekan aku ngn dak skul lame die..padahal terbukti aku lg nsem dan bergaye dr budak 2(rase2 je)..

nk dijadikan cerite,rupe2 nyer dah ditakdirkan budak yg plg  aku benci mase 2,akan jd kwn baek aku..kuase TUHAN...mase hari keempat orentasi,x salah aku la,aku bkn dewa nk ingt seme bnde..baek aku ingt muke preity zinta..ade pekdah nye..tp yg pntg waktu 2 waktu riadah la n stil dlm mggu orentasi..seme budak form 1 kene berjoging keluar kwsn skul diketuai gpk koko mase 2,mr zulkifli...smbl2 berjogg,kaki aku tersadung..xtaw lggr ape,semut ke,lipas ke,mengkarung ke,batu ke..x sempat nk cek it out..maaf la ye..so,bile tersadung,aku pon secara auto,memaut bahu sorg budak yg belari depan aku..bile badan aku da stabil mcm pyramid giza,aku tgk la muke budak 2..ye r,nk mtk maap..x pasal2 aku beban kan die mase aku paut kt bahu die td..aku ni xde la jht,da susakan org mtk maap la,ucap tq..gua ketua pelajar skul rendah beb!!hahaha..but,alangkah terkejutnye hati,limpa,segala organ dalaman serta luaran,yg sulit dan yg tidak sulit,sng cite,satu badan la tekejut apabila budak 2 adalah si menatam izzat..nk x nk,nk membuktikan aku ni budak baek,niat aku nk mtk maap pon diteruskan even tnpe kerelaan hati dan sanubari....

then,dr sini la kitorg bekenalan..tnye background seme..yg plg best besday kiteorg same,5 januari.. mmg suratan n bukan kebetulan..tp syg..die pndah mase form 2..tp aku x penah lost kontek ngn die..ye r,mase form 1 aku sokmo tdo ngn die..haha..asal paren die dtg aku menyibuk r skali..dpt mkn..sape xnk??haha..paren die da mcm paren aku da..pas spm,aku slalu tdo uma die..mase aku kt uia pon..plg aku suke smbl belacan mak die..gempak gler!!!

berbalik kepada cerite asal,name SYUK ni da jd name sebenar aku..yela,warden2 n ckgu2 pon pggl aku syuk kt skul dlu..pendek kate,warge sbpi pekan mengenali aku dgn name SYUK berbanding FAIZ..kt uia pon same..ingt kt uia,boleh r gune name FAIZ,tp oleh kerana ade anasir2 yg same skul intep ngn aku dlu msk uia gak,diorg sebotaj plan aku..diorg menghebahkan name aku adalah SYUK..even name kt jersey bola aku pon SYUK.. famly aku pon pelik,so terpakse r aku trgkan kt diorg hal yg sebenar...

2 je  la kot,da mcm karangn penulisan spm da ni,law ikutkan hati,pnjg lg aku nk tulis.knape r mase spm dlu aku blurr..lembab kupu2 tol...tp xpela..nnt aku alkisahkan pulak pasal idop kwn baek aku 2..nk letak gmbor die,tp hard disk aku ade org pnjm..ok la,aku nk g maen PES lak..chow!!salam....

pesanan dr penaja:
penghargaan sepanjang hayat to my beloved fren,IZZAT AMiR di atas terciptanye delegasi nama SYUK!!!