BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, April 24, 2010

why 'paizsyuk isburn'??

salam...
ari ni bg salam coz mood tersngt r baek...haha

sblom ni aku ade cite tentang sejarah terciptanyer 'syuk'...kali ni akn diperhalusi tentang knape aku mggunakan name PAIZSYUK ISBURN di blog,facebook,ym n dll....

idea ni dtg dr tuan punye blog http://akuwanitha.blogspot.com/...org nye lawa,manis,comei..hahaha..sape nk ngorat boleh kot..nnt aku boleh tolg usha2 kn..aku pggl budak ni shura je..hehe..name pon da cantik kn..ala,junior aku gak..hehe

bebalik pade topik asal..name ni adalah gabungn name2 dr tiga generasi...pehh..sgguh hebat sejarah di sebalik name PAIZSYUK ISBURN ni..sehebat tuan empunye name..aku x ckp pon seme org taw kan,haha..

first..PAIZ adelah name aku sejak azali...berasal dr faiz...huruf 'f' tuka jd 'p' sebab nk kasi manje cket..bese la,dak pmpn slalu mnjekan aku..xtaw nape..haha..ayat yg syial di situ..then,SYUK adelah name timangn@glamour yg dah aku coretkan pnjg lebar dlm blog sblom ni ( celah mane dtg name syuk )...so aku combined kan la..susa ape..kite slalu buat mase skolah rendah..suaikan perkataan dibawah..ingt x..so,bile aku suaikan,dptla PAIZSYUK...

second..ISBURN adalah gabungan aura dr name daddy aku ngn grandpa aku...name daddy aku Ismail Bin Bakar..aku gune teknik cerakinkan yg diajar semase di darjah brape ntah supaye aku boleh  amek sebutan pertama(IS) dr name daddy aku utk aku abadikan dlm name PAIZSYUK ISBURN...then,sape yg perasaan,kalau da name daddy aku Ismail Bin Bakar,da tentu name grandpa aku Bakar..sape x pasan,sah2 mmg mabuk anjing laut..stelah ditelaah dan dirujuk dlm encyclopedia,word BAKAR dlm english is BURN..so,aku gunekan kebijaksanaan aku yg juge diwarisi trun temurun dr diorg berdua ni utk aku gabungkan name ayah aku(IS) dgn name datuk aku dlm english(BURN)..bile dikacau sehingge sebati,wow! jadilah ISBURN...

 my lovely dad



lastly,setelah berbincang dgn pakar2 nama seluruh asia,telah dipersetujui bahawa aku boleh menggabung kan nama2 tersebut tnpe ade sebrg keraguan...so,dgn izin yg MAHA ESA yg telah memberikan akal fikiran kepada aku utk berfikir,aku adunkan tiga2 nama ini sbgi PAIZSYUK ISBURN...alhamdulillah...

sblom aku menutup bicara,marilah kite same2 sedekahkan AL-FATIHAH kpd arwah grandpa aku,BAKAR BIN YUSUF,yg telah kembali ke rahmatullah semase aku darjah 6..AL-FATIHAH...semoge rohnye dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangn org2 yg beriman..amin....

ends,tq a lot semua.......

pesanan dr penaja:to shura,ko x komen aku sekeh kpale ko!!!hahaha




2 komen mengomen:

ciQGue sHUra said...

oke lah..aku komen..(takot kene sekeh)
haha..amat pandai kau cerakin kan lalu menggabungkan menjadi nama yg bombastik..
tahniah..!!
anda menang motor..!!
hihi

pAIzSyUK iSBuRn said...

hehe..even aku bkn cikgu,aku mmg terer teknik suaikan dan cerakinkan..aku boleh je nk ajr..hehe..haha..maseh2...