BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, April 27, 2010

misterious injury....

elo!!
hmm...dah dua bulan lebey aku cuti..dan akn melalui liku2 cuti slame 2 bln lg...byg kn la,betape lame cuti uia bg..tp kali ni je la..klw x haram....

sejak aku honeymoon kat uma ni,mcm2 hal jd....one of them is aku dpt mcm2 sakit...act,dr uia aku da kene tp bile cuti kt kmpg,betambah truk..mgkin aku ni sesuai ddk kt bndar..badan aku x biase dgn suasana kmpg agk nyer..konon nye la....mati x knl tmpt,dlm toilet tga labur saham pon boley mati kan....

mule aku ni sakit kt pgg...belah depan..kire dkt2 kwsn jajahan buah pgg la jugak...sakit ni serang jrg2 je..tp skali serang,fuh!!mcm kene cucuk ngn jarum peniti..tp die x membataskan pegerakan..coz die sakit kdg2,sehari dua,tiga kali cm 2 je..aku stil g maen futsal even mom aku menasihati aku jgn g maen...biase la,org aktif cm aku mne maen duk uma bace majalah...haha..

so,ade satu hari aku pegi r klinik swasta..nk g cek..KLINIK RAMA name klnik 2..sbb doc die ramachandran...aku klw sakit cni r tmpt aku g..after stga jam,bru aku dpt jmpe doc..nsb org x rmi..doc ckp"da besa kamu ye"..aku pon senyum je la smbl pk ayat ape nk ckp sal sakit aku ni..mcm bese la,doc msti tnye skt ape..aku pon trg la ngn pnjg lebar tntg sakit aku ni dlm bahase melayu cmpur inggeris..dgn lagak pro,doc td cek tekanan darah aku smbl cek jantung aku gune stetoskop..dlm ati aku"bia btol,aku sakit kt buah pgg ni,bkn kt jntg..bodo ke hape"..die kate seme ok..then,die suh aku baring ats katil khas then suh aku bukak tali pgg n londehkan suar..syial nye doc,halau r dulu assistant die yg betina 2..dr td ade dlm blk 2..org sakit pon nk skodeng..sah desperate..lpas 2 die tekan2 tmpt aku sakit,x sakit lsg coz sakit aku ni kan serang kdg2 je..time x serang x sakit la..aku tgk doc 2 mati akal da,die suh assistant desperate td  bg satu bekas kt aku..doc suh aku p toilet letak air kencg dlm 2..bengong tol,cek air kncg r aku malas skali nk wat..nk smpi toilet 2 kene lalu dpn tmpt menunggu giliran..so rmi la org..aku pon ngn muke slambe mcm johny depp bwk la bekas 2 ulang alik ke toilet..doc ckp,die nk  cek kandungn air kncg,takut aku ade batu karang ke,buah pgg rosak ke,ade jangkitan kuman ke..dipendekkan cite,doc gagal mengesan pape dr air kncg yg sihat walafiat td..dgn mudah nye die wat kesimpulan bahawe. aku mgkin tesalah urat dan mgkn kene jgkitan  kuman..

so,dibaginyer aku tiga jenis ubat anbtibiotics...mahal lak 2...rm 49.00 seme skali...warne warni pulak 2..ok,skrg ni aku da abiskan ubat 2 setelah dua mggu lbeh aku makan secare beterusan,tp sakit aku still menyerang..tp jarang la cket dr dlu..if dulu sehari 2,3 kali serang,skrg 3 hari,skali je serang..tp kesakitan die x kurang pon..ade skali 2,lg dasat dr dlu..oleh sebab die x bataskan movement aku,aku wat dek je r..lantak r..jnj aku leh maen futsal..mlas aku nk bazirkan dwet da...

sebahagian sampul2 ubat yg aku masih x buang

so,sinopsis nye,until now aku x tahu ape sakit aku ni...then baru2 ni,aku ditakdirkan mengalami satu lg sakit..sakit ni membataskan movement aku..sebab 2 aku geram ngn sakit yg baru ni..nk rukuk pon sakit,maen ftsal pon xleh sngt..so,nnt kn keluaran MISTERIOUS INJURY 2...smekom!!

2 komen mengomen:

ciQGue sHUra said...

hehe..ko patot ngorat assistant dr tuh tau...:)
nway.semoga cepat sembuh..:))

pAIzSyUK iSBuRn said...

assistant die 2 india la cikgu...haha