BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, April 14, 2010

lesen oh lesen....

dlm 3 hari aku x buke blog ni...sebab dady aku bwk broadband g outstation..huhu..so xpe la..kali ni aku nk cite sal lesen...hehe

maka tersebutlah kisah pade 4/4/10,genap lah lesen P aku berusia dua tahun....dan itu memerlukan aku bertndak utk menukar lesen tersebut kepada lesen FULL....semalam 13/4/10, bermulalah detik pntg dlm idup aku tp kerana ape??haha.kerana smlm le aku pergi ke JPJ CAW TEMERLOH utk menukar lesen aku....

10.30 am...betolak dr uma menaiki MYVi SE....fes2 g car wash dlu basuh kete...so,anda tentu jelas kn aku ni memntgkan kebersihan diri,serta alam sekitar...then aku jmpe ayah kpde kwn baek aku mase skolah rendah dlu...kitowg borak2 smpi la kete aku siap..dekat sejam gak la....nk taw isi kandungn perbualan kami???x payahla...bkn pntg pon..hahahahhaa

11.30 am...betolak dr car wash..mule2 g tgkp gambor dlu...yela,nk wat lesen kene bwk gmbr sekeping..bkn gmbr panas,gmbr berukuran passport..settle,bru g cari JPJ..cari punye cari JPJ akhirnye aku jmpe la....bkn kt temerloh da pon..kt mentakab...ceh...tp.mentakab kn dlm temerloh...tp temerloh ngn mentakab bandar yg berlainan...persoalan yg mgkn hanye ahli geografi dunia shj yg dpt merungkai....


12.05pm...menjejakkan kaki ke tanah JPJ CAW TEMERLOH...masuk je dlm pejabat 2,bg salam la....aku ni org islam..nk msk mane2 aku mst bg salam..except baitu syaitan...hahaha..so pak gad kt dlm 2 jwb la salam aku seraye berkate"ye bang,ade hal ape??"......abg??????die 2 da mcm ade 5 org cucu pggl aku abg...aih,menyirap aku...tp xpe la,mgkn die suke pggl org abg tuk bg die nmpk mude..ikut mu la pkcik..jnj kamu bahagie..."sye ni nk tukar lesen pak cik..nk tukar lesen penuh",jawab paizsyuk@aku...then,aku di suruh mengmbil no giliran...bkn angke giliran exam,tp no giliran berurusan...

12.15..."ting tong!!!6066 kaunter 5"...yes!!giliran aku...aku pon bgn utk berdepan kakak penjage kaunter...wajah nye manis,putih,cantik..tp sombg..ape!!ingt aku nk ngorat ke??org lawa mmg smbong..borak hati kecilku....

aku:"smekom..nk wat lesen penuh ni"

kakak cntk tp sombg:"bak cni lesen P..gmbar skali.."

aku(dalam hati):"syg tol..muke cntk,tp jwb salam x pndi..senyum pon x..ingt aku kebulur sngt ke..xpe    la..kene bersangke baek..mgkn jwb dlm hati kot..."

kakak cntk tp sombg:"hmm..bpe taun nk wat??"

aku:"brape setaun??"

kakak cntk tp sombg:"rm30"

aku:"wtla 2 taun"

setelah settle lesen bru aku,aku bayar duet rm60,aku amek lesen baru aku,trus aku bla..tnde driku tgah protes kpd pekerja kerajaan td..tp ,sempat gak aku lemparkan senyuman kt pakgad td..."maseh pak cik.."..kateku dgn suare ala2 saleem iklim...end....






p/s:biar buruk di luar,asal cantik di dalam...

2 komen mengomen:

Kabakoga said...

ok2..teruskan usaha..kekalkan jiwa tenang

pAIzSyUK iSBuRn said...

haha
mekaseh abg peer...