BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, April 30, 2010

misterious injury II

alop!!!..
kali ni,ana nk cite sal sakit ana no 2...kirenye,cerite kali ni adlh kesinambungn drpd post yg lepas, misterious injury...

sakit ini sdkt sbyk tlh membataskan movement aku yg smmgnya diketahui umum bahawe aku seorg yg aktif...so,aku slalu gak la termencarut dkt sakit aku ni..sian die..tp sian la kt aku lg...aku penah post kt mukebuku sal sakit aku ni..taw x ape mukebuku??facebook la bengong!!!kali ni,aku mengalami BACK INJURY @ KECEDERAAN BELAKANG...

aku sndr pon x ingt mase yg specific aku detect sakit ni kene bile..tp dlm dua mggu da r...mule2 kene,pehh..nk rukuk time solat pon sakit..tp oleh kerana aku ni insan yg bernama mukmin,sakit sebegitu tidak mematahkan smngt aku sbg seorg mukmin utk terus bersolat...so,beberapa jenis myk urut,myk pns telah aku try sbgi salah satu ikhtiar utk melegakan sakit belakang tu...sayang seribu kali sayang,die x jugak kurang..

sebagai org yg berilmu,aku pon berfikir secara idealisme utk mengenal pasti punca2 back injury ini...lalu setelah puas memerah keringt n akal,back injury ni MUNGKIN berpunca dari...:
1.tdo xpki bantal
2.tdo x beralas tilam(karpet ruang tamu je)
3.riadah yg kurang(sebab kt kampus slalu riadah)
4.tdo yg berlebihan(melebihi waktu lelaki normal tdo)
5.maen futsal tnpe warm up

oleh itu kepada korg2,elakkan melakukan perkara di atas..efect nye mgkin korg akn susah utk rukuk di dalam solat...sayangilah diri anda..

tp kali ni aku x pi da klinik..coz kalau jd mcm sakit yg first 2 mcm mne??ubat da abes telan,sakit gak lg..x ke sia2...lgpon skrg da mkn better...rukuk x sakit da..juz xleh wat bnde2 berat..tp futsal boleh lg..hahaha..jgn sgn la nk ajk aku maen...so,biarlah ia menjadi satu misteri...sebab dr pengalaman2 aku sblom ni sbg seorg player rugby,sakit 2 akan hilang juga nnt..cuma cpt atu lmbt la...theory x leh pki act..haha..ok la,di sini saje yg saya nk coretkan kepade saudare saudari kali ini..diharap,anda semua sihat sejahtera...!!haha...

p/s:dr abes duet beli ubat,baek beli topup...haha








.

2 komen mengomen:

effa lalala said...

take care next time. ;)

pAIzSyUK iSBuRn said...

thanks..kamu pon effa,g saloon 2 beware...haha..=)