BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, October 22, 2010

ape hasilnye????

entry kali ini bekait rapat dgn hasil......bile sebut hasil,rni yg teingt sejenak pepatah "siapa yg menuai,pasti dpt hasil nye",,,pepatah arab pon ade gak gune ayat ni....tp aku mls tulis jawi kt cni,nnt ade pulak ckp aku menunjuk,bajet alim walhal tulisan jawi mmg tulisan rasmi aku.......entry kali ini tiada kaitan lsg dgn menuai tanaman2 atau memungut hasil buah di kebun...tp mengisarkan ape hasil,ape yg aku dpt sepanjang hampir satu sem pertama aku kt uia gombak ni.........ade paham???

ape yg aku dpt:
1.tdo yg secukupnyer malah berlebih lebihan.....dpt mahallah or blok atas bukit ni mmg best..sejuk angin die smpi ke tulg sum sum...tdo lak bukak tingkap,mmg terbaek.....oleh yg sedemikian,berlakulah tragedi overslept di pg hari....as a nut shell,kelas terpakse ditinggalkan...bak kate org,minda yg cerdas memerlukan tdo yg cukup..so,klaw ade yg x g klas 2 mkne nye aku tga nk cerdaskan minda la 2....bukan malas.....malas bukan sifatku....sebab aku rajin je tdo,on9,maen futsal tga2 mlm...susa nk dpt kawan serajin aku.....

2.dpt maen futsal smpi pg2 buta....(12am-3am kebiasannnye...ade skli,smpi 5am).........al 'akli salim mina al jism salim....korg yg bodo2 unta msti x paham kan...aku ni dulu arabic student...pmr,spm,aku amek arab...aku saje nk praktikan cket,da lame tggl...power x power aku arab ni,trial spm dpt A1...tp spm dpt la C...bagus la..C utk cerdik....spe xnk..2 mmg target aku nk jd cerdik....maksud ayat arab tersebut bimakna akal yg shat dtg dr badan yg cergas...ungkapan tersebut ckup menerangkan kenapa aku bermaen futsal pg2 buta...tidak laen dan tidak bukan utk mendapat minda yg sihat...aku sngt concern bab2 kesihatan ini...so,bukan salah aku klaw lpas subuh bru nk tdo,bgn tgahari....ade org tu,da la x maen futsal tdo awal,tp bgn zohor gak...ntah manusia jns ape...aku nk dekat pon seram..mne taw bela bnde2 ke...

3.abeskan duet......mne x nye sehari plg kurg rm 10...tu kire ok la...x termasuk mknn smpingn lg such as,twisties,super ring,mamee,jeruk,rgke ayam....n x termasuk brg2 uptown lg.....myk moto satu hal...wayang boling seme x masuk lg...sedar x sedar,aku ni suke berbelanje pe nyer....tp xpe,aku x hisap rokok,duet aku x abes ke mntg tu...perut aku yg kyng.....nk mtk duet kt paren pon da naek segan....asek2 mtk duet..x mtk kebulur.....nk x nk,mtk la jugak sebab xkan aku nk mtk kt lecturer,kompem x dpt......tp da name manusia,kene la makan utk idop...so,bab2 mkn jgn berkire,lenjan sahaje...

byk lg yg aku dpt sebenanye...tp 3 ni yg major...msti korg tertanye tanye sambil garu kple bak kera moden mane study aku nye??xkn xde hasil??.... the answer is ade...tp termasuk dlm perkara2 minor....study aku mmg teruk...plg teruk dlm idop aku...pdn muke.....tp klaw seme org gempak,sape nk teruk kan???xpe,aku wat amal kebajikan dgn rase sukarela aku yg jd person yg teruk...betape tulus mulus dan murni niat aku ni kan...sggp bekorban demi ank bgse...korg sggup ke???puii!!!kompem xde....


so,skrg da masuk peringkat study week utk tempoh semggu........mknenye sem ni da tggl di hujung tanduk...seme begantung kt diri aku..formula nye sng...xnk study repeat,study sgguh2 ade pluang nk pass...insyaAllah....semggu ni menentukan mase depan aku kot......(bajet insap,tp mmg insap da ni..huhu)...padahal ni pon aku bru naek dr maen futsal...haish asal la bahane ngt pale otak aku ni....asal la x gune mase 2 utk study...ops lupe,sebelum study kene freshkan minda...lupe lak,akal yg chat dr badan yg cergas...tp bile da cergas2 td,ngntuk lak,sure r tdo...sebab org2 tua penah nasihat,jgn pakse dr klaw penat,rehat n tdo secukup nyer..aku slalu ikut nasihat ni..terbukti lg yg aku semmgnye manusia yg taat akan nasihat dan pepatah....

aku da ngantuk....nk tdo lak..sok xde klass...(klas tutor ade,tp aggp xde je r)...so,renung2kan ape hasil yg korg dpt spnjg sem ni.....babai guys!!!

6 komen mengomen:

Bunny_Ann said...

ini mmg sgt berhasil la syuk..hahaminat sunggh ngn entry ka..'brmkne' sgguh..!!

pAIzSyUK iSBuRn said...

kah3...ko pon same eh??
neway,u have a nice blog....hehe

Bunny_Ann said...

well,,bru jmpew template yg ak ske,,kah3...nme je stdnt it,,tpi otk lmpi ckit nak cggih,,,uih2,,,folow2..:)
nnti buat entry bebaru n berbagai lg,,,ak ske ayt2 ko,,hak3..

pAIzSyUK iSBuRn said...

x payah ckp..aku da pon follow....haha...
blog aku lak bese2 jek...huhu

Bunny_Ann said...

'berkesungguhan'..tu je nak ckp sal ko...new entry jga membuahkn 'hasil'..haha....weh..tkr template cerah seket..rabun ak lme2 bce blog ka..haha

pAIzSyUK iSBuRn said...

xleh la...coz aku suke gelap..huhu~hasilnye exam aku mcm nk hncus jek..haha